Friday, August 19, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

VMRO: Populli duhet të ketë mundësi të shprehë qëndrimin e tij

Shkup, 4 gusht – Kovaçevski e ofendoi popullin, të dëgjojë popullin në referendum është një hap mbrapa për të.

Kovaçevski me këmbëngulje e ofendon popullin dhe thotë publikisht se për të nuk ka rëndësi mendimi i tij për kornizën e negociatave dhe se është i gatshëm ta detyrojë atë me çdo kusht.

Kovaçevski nuk dëshiron referendum, sepse e di se populli nuk do ta mbështesë kornizën negociuese që po e shtyn, që do të thotë bullgarizim dhe asimilim.

Populli duhet të ketë mundësi të shprehë mendimin e tij, Kovaçevski, i cili nuk ka mandat nga populli, nuk mund të marrë vendim për bullgarizimin e vendit dhe vendosjen e tij në një pozitë të caktuar.

Kovaçevski minon pozicionet maqedonase. Me kornizën e tillë siç i jepet mundësi  Bullgarisë  të bllokojë Maqedoninë sa herë që komisioni historik nuk pajtohet pas periudhave të caktuara, personave apo opinioneve. Me këtë Bullgaria mund ta bllokojë Maqedoninë derisa të pranohen tezat e saj për mohimin e gjuhës dhe identitetit maqedonas. Është bullgarizimi që fshihet pas protokollit.

Kovaçevski e di se populli i ka lexuar qëllimet e tij dhe prandaj po ikën nga referendumi, në referendum do të dështojnë të gjitha manipulimet e tij dhe populli do ta refuzojë bullgarizimin.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.